Kunst ontdekken in de klas? Dat kan hier!

Welkom op de digitale creatieve leeromgeving en artistieke speelruimte voor leerkrachten op WIK. Op dit platform vind je inspiratie en kant- en-klare lessuggesties om met je leerlingen op speelse, actieve en interactieve wijze kunst in al haar facetten te verkennen.

Kijken - ontdekken - spelen - doen

De focus ligt op actieve kunstbeleving: kijken, ontdekken, spelen en doen! De lespakketten zijn constructivistisch, kunstzinnig, creatief, experimenteel, speels, onderzoekend, filosofisch, interdisciplinair, tactiel en actief van insteek. Ze stimuleren experiment, spel en creatie. Ze zorgen voor verdieping, verbreding en plezier. Ze genereren betekenisvolle individuele en gedeelde leerervaringen vertrekkend van een selectie kunstwerken uit de collectie van The Phoebus Foundation

De lessuggesties stimuleren betekenisvol, open-ended en hands-on learning en gaan uit van de natuurlijke en ontembare nieuwsgierigheid van kinderen en hun drank tot ontdekking, creatie en persoonlijke betekenisgeving. 

Handleiding

Elke lessuggestie omvat een heldere omschrijving van de opdracht en enkele verdiepende drankvragen. In de lespakketten zitten ook kaders en werkbladen die je met een eenvoudige klik kan afdrukken om ze te gebruiken in de klas. Deze herken je aan het print-icoontje dat steeds rechtsonder op de pagina staat. 

Sharing = caring

Ga je met je leerlingen aan de slag? Deel jullie proces en resultaten met de hashtag #WIKexpo en maak deel uit van de digitale galerij van The Phoebus Foundation

Suggesties of vragen? Aarzel niet en contacteer ons via info@phoebusfoundation.org

The Phoebus Foundation

Wat is Kunst? Of WIK is een initiatief van The Phoebus Foundation. The Phoebus Foundation is een kunststichting met filantropische doelstellingen. Deze stichting verwerft kunstvoorwerpen, staat borg voor een professioneel behoud en beheer, zorgt voor de conservatie en restauratie van de objecten en zet hoog in op wetenschappelijk  onderzoek. Haar collectie en kennis deelt ze met een zo breed mogelijk publiek. Ze doet dat met tentoonstellingen en bruiklenen, culturele evenementen, symposia en publicaties.

BEZOEK DE WEBSITE